Actueel

»

PWS-contest prijsuitreiking

Op woensdag 26 juni hebben we de prijsuitreiking van de GRIP PWS-Contest 2019 mogen houden bij het NIOO in Wageningen.

GRIP organiseert i.s.m. het I&K al een aantal jaar een wedstrijd waarbij leerlingen een prijs kunnen winnen als ze in hun profielwerkstuk aandacht besteden aan de christelijke identiteit. 

Het was een feestelijke bijeenkomst met begeleiders, ouders en jury.

De genomineerde leerlingen, van de GSR en het Ichthus college, hielden een korte presentatie, waarna de jury de definitieve beoordeling kon geven.

De eerste prijs, een bedrag van €300,- is naar Marlies van Hoffen en Heidi Jongbloed gegaan. Zij hebben de Persoonsvorming in het christelijk onderwijs onderzocht op hun school, het Ichthus college. Ze hebben gekeken in hoeverre de visie van C.S. Lewis het Ichthus kan helpen de kloof tussen theorie en praktijk van christelijk onderwijs te overbruggen.

Twee leerlingen van de GSR, Lisa Donkers en Roos de Vries, hebben de tweede prijs in de wacht gesleept! Zij hadden als onderwerp van hun PWS Veganisme gekozen, een levensstijl die steeds meer in opkomst is. Daarbij hebben ze o.a. gekeken wat de Bijbel over eten en verschillende leef- en eetstijlen zegt.

De derde prijs is naar Rick Aalberts en Geerten van den Brink gegaan, ook leerlingen van het Ichthus college. Hun PWS heeft in kaart gebracht hoe de Nederlandse publiek opinie ten opzichte van Israël is veranderd vanaf 1948 tot heden.

Naast het prijzengeld kregen de leerlingen ook een oorkonde als aandenken.

Stuk voor stuk waren het indrukwekkende werkstukken, waar de leerlingen trots op kunnen zijn!